onsdag, september 12, 2007

"Drivhuset" økologi og buddisme







































I går var jeg med husmoderforeningen (sådan en er jeg nemlig medlem af) på tur til Drivhuset i Vesterbølle www.drivhuset-eva.dk for at indtage et måltid mad i cafeen, se stubaen, høre lidt om økologi og buddisme. Drivhuset er nemlig udover at være drevet økologisk i 25 år også blandt de 10 største buddiske centre i Danmark.
Vi var ca. 25 der havde fundet vej ud af grusvejen til Drivhuset og vi blev ret hurtigt introduceret til maden, som denne dag bestod af:
Hoccaidosuppe med flute
Urtepate på bund af bagte rødløg
Råstegte rodfrugter med krydderurter
Grøn salat med pestobagte squash
Butterdejsskåle med spinatstuvning
samt til sidst kaffe og the med ingefærsmåkager.
Dertil kunne købes økologiske vine, øl fra Thisted Bryghus samt Søbogårdvand.
Det var et meget lækkert måltid, som var veltilberedt og smukt pyntet, så Eva kan med god grund kalde sig vegetarisk kogekunstner.
Efter maden var vi en flok som begav os ud for et se stubaen på allernærmeste hold, et sjovt bygningsværk, som det er lidt svært at have en holdning til, men vi fik forklaret at det er en fredsstatue, hvor der er nedgravet våben, landbrugsredskaber, køkkenredskaber samt bøger under. Dette symboliserer alt det vi har gjort gennem tiden, og at det vigtigste nu er fred (hvilket der nok ikke er nogen som kan være ueninge i), samtidig er der i midten et fredstræ og der rundt omkring mange små buddaer. Det hele er udført i polsk granit.
Efter at have lyttet til dette spændende emne, var der så tid til at handle i butikken, hvilket de fleste benyttede sig af, og derefter gik turen hjemad og jeg er blevet lidt klogere på nogle ting.
En god aften for kun kr. 200,00.






Ingen kommentarer: