onsdag, september 26, 2007

Efterårshaven





Så blev det onsdag og fridag igen. Der er også blevet hvilet ud efter weekendens flytning, så mandag og tirdsag blev kun det mest (og jeg mener virkelig det allermest) nødvendige lavet her i huset. Nu er vi så klar til at gå igang med at få lidt mere styr på tingene igen.
Selv om det ikke er så spændende at opholde sig i haven mere, er der da steder som stadig kan nydes. Ind imellem når vejret arter sig, kan der stadig tilbringes stunder på terassen, da sommerblomsterne der, klarer sig fint under solsejlet, og i køkkenhaven er der en mangfoldighed af porrer, som vil gøre god gavn til mange af vinterens måltider.
Ellers har der ikke været det store udbytte i køkkenhaven i år, det dræbersneglene ikke har gjort det af med, har regn og kulde klaret, men vi har da gulerødder, pastinakker, rødbeder og selleri. Løgene er rådnet i jorden, persillen ville ikke gro, ærter og salat blev ædt så alt i alt en blandet fornøjelse. I drivhuset har basilikum, tomater og chili klaret sig godt, men det har ikke været agurkeår, så det er kun blevet til syltning af sølle 4 glas.
Bærhøsten har også været blandet, mange ribs og brombær, og et minimum af hindbær, solbær og stikkelsbær.
Vores lille æbletræ har været rigtbærende, og det har naboens pæretræ også, så i sidste uge fik vi leveret i stor kasse pærer (nu skal der laves pæretærter).
Vi håber, at der snart vil komme en periode med stabilt tørvejr, for det kan heller ikke vare så længe inden tipien skal tages ned, og det vil være ret godt hvis dugen er tørret godt udendørs, da den er ret uhåndterbar og næsten umulig at få tørret herinde.

Ingen kommentarer: