Det latinske navn sambucus nigra er vore gode danske hyldebær. Nu er der kommet både blomster og bær på flasker i denne sæson.
Hyldebærsaften vil forhåbentlig gøre god gavn i den kommende vinter, da bærrene er rige på både A- og C vitamin, og når der er forkølelser eller lignede under opsejling, vil vi drikke varm hydebærsaft.
Et nostalgisk tilbageblik gør at der også tænkes på hyldebærsuppe med æblebåde, så mon det ikke også skal prøves af.
Heldigvis har vi en selvsået hyld her på matriklen, så vi skal altså kun bevæge os lige uden for døren for at plukke, det er ret behageligt.
Sune elsker hyldebærsaft, så ved mindste antydning af ondt i halsen, forlanger han den velsmagende saft serveret, så vi skal også have nok til at servicere ham.
De bær vi ikke har plukket til at fremstille saft af, gør god gavn som fugleføde, det ses tydeligt på tipien, da den efterhående er helt lillafarvet at fugleeskrementer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar