lørdag, oktober 04, 2008

Slut med drivhussæsonen



Så er drivhuset blevet tømt for i år, og de sidste tomater er plukket, både de røde og de grønne. Derfor er dagen i dag blevet brugt til at lave grøn tomatmarmelade, som er et stort hit blandt venner og bekendte.
Her følger opskriften:
500 g grønne tomater
saft fra 1/2 limefrugt
saft fra 1/2 appelsin
300 g rørsukker
1 vaniljestang
frø fra 5 kardemommekapsler
20 sorte peberkorn

Skær tomaterne i både, læg dem i en gryde sammen med citrussaft og sukker, Skrab kornene ud af vaniljestange, og tilsæt korn og stang sammen med kardekommefrø og peberkorn.
Kog marmeladen godt igennem ved svag varme. Tilsæt evt. geleringsmiddel og kog godt igennem. Hæld på glas som lukkes straks.
Spises på brød, til ost, skinke eller kylling
Velbekomme.

Ingen kommentarer: