Tidlig i morges var jeg på tur til Ulbjerg Klint med Jensen. Efter denne tur måtte Jensen blive hjemme da jeg havde besluttet at køre til Simested Å på Viborgstykket. I Ndr. Skringstrup blæste der en pelikan så jeg kørte til Borup Hede for at forsøge der, men det var stort set det samme. Turen til heden var dog ikke spildt da lyngen netop nu står i fuld flor så der måtte plukkes en stor buket til krydring af snaps. Opskriften står i "Politikens bog om kryddersnapse" sammen med mange andre opskrifter på udmærkede hjemmekrydrede snapse. Her følger opskriften på lyngsnaps:
Lyngen plukkes når blomsterne har taget farve men endnu ikke helt udsprunget. En god håndfuld af disse blomster raspes let af stilkene og opsamles i et syltetøjsglas. Neutral snaps/vodka hældes over og essensen trækker i indtil tre dage hvorefter essensen filtreres fra.
Snapsen kan fortyndes ganske meget og kan drikkes straks, men kan dog lagres mørkt i flere år.
Iflg. Politikens kan en beskeden tilsætning af sukkervand fremhæve endnu flere af de fine smagsnuancer, det har jeg dog aldrig prøvet.
SKÅL!! (pe)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar