I dag står menuen på vegetarmad, da der er blevet plukket rigelige mængder af tomater og basilikum i drivhuset. Dette skal sammen med løg, hvidløg og chili danne grundlag for en dejlig tomatlasagne. Opskriften fik jeg engang af Sussi, men den er blevet væk, så det bliver lavet efter gehør.
Ca. 1 kg. solmodne tomater
2 løg
3 fed hvidløg
1-2 chili (alt efter hvor stærke de er)
1 lille håndfuld basilikum
1 bæger hyttteost
100 g gorgonzola
revet parmasanost eller grana padana.
Tomaterne skæres i grove stykker, løg, hvidløg og chili finthakkes. Alt svitses i en god olivenolie, og simrer derefter sammen med basilikumblade til der ikke er ret meget væde tilbage. Krydres med salt og friskkværner peber.
Hytteost og gorgonzola moses sammen, og lægges lagvis i et lasagnefad med tomatblandingen og lasagneplader. Tilsidt drysses med rigelig revet parmasanost. Tilberedes i 200 grader varm ovn ca 1/2 time.
Dertil serveres baquettes med pesto.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar