lørdag, juli 28, 2007

Sommer på glas og flasker





Med dette mærkelige blandede vejr bestemte vi os til at bruge en dag til at få sommeren på glas og flasker, så saftkogeren og syltegryden blev fundet frem og så var det med at komme igang med fremstilling af saft og syltetøj. Der er god hjælp at hente i Politikens Syltebog, skrevet af Anne Hjernø samt den gode gamle klassiker Den grønne Syltebog fra Tørsleffs Husmoder Service. Der blev fabrikeret solbærsytetøj, hindbærsyltetøj samt blandet ribs/hindbærsyltetøj som vi tror Sussi vil blive glad for at få del i til hendes og Claus' årlige æbleskive- og gløggparty.

Samtidig kørte saftkogeren på overtid med forskellige bær og frugter fra fryseren, så der kan også serveres dejlig hjemmelavet blandet saft fyldt med vitaminer og ingen tilsætningsstoffer.

Det er nemt med sådan en Tutti-Frutti, man tager 4,5 kg bl. frugt/bær og 1 kg. sukker og kommer det i beholderen, koger ca. 1 1/2 time og vupi tappes der dejlig saft på flasker.

Der er også stillet dild- og estragoneddike til trækning så der kan blive til div. dressinger samt agurkesalat senere på året.

Vi høster også flittigt fra krydderurtebedet, både til straks brug, samt til tørring til vinterens urtethe.

Ingen kommentarer: