mandag, juli 09, 2007

Tilbage i tiden





På turen i lørdags måtte vi lige en tur forbi Herrup Kirke, hvor Sunes oldeforældre er begravet, så det skulle han lige se, da han er meget interesseret i fortiden. På vejen fra Hjerl Hede, gennem Sevel og dertil kørte vi af små snoede biveje, og pludselig sagde Poul Erik " Det er jo Kokborg, hvor min far er født og jeg har været på sommerferier hos mine bedsteforældre" altså i med bremsen og ind i indkørslen, for han huskede et stort valnøddetræ i haven, så han ringede på og forklarede hvem han var, og spurgte om han måtte få nogle grønne valnødder, så han kan fremstille valnøddesnaps af valnødder fra "barndommens land", det var i orden med de nuværende ejere, så der blev plukket nogle valnødder til årets fremstilling. De seneste år har det ellers været Lene som har sendt valnødder fra Frederikshavn, og et år havde Birgit og Leif sågar med hjem til os fra Frankrig.
Recepten ifølge Glob følger her:
1 stor håndfuld grønne valnødder (plukkes midt om sommeren)
Skæres i 4 stykker, puttes i et glas, og dækkes med alkohol (vodka eller Brøndum) og trækker et par måneder, hvorefter essensen sies fra. Efter klaring hældes på ny flaske til lagring.
Er drikkeklar ca. ved juletid, hvorefter der tyndes op efter smag.
Vi var blevet fortalt at P.E. har en faster som bor lige over for kirken i Herrup. Vi har ikke set hende i 27 år, så der blev ringet på i det hus vi gættede på hun boede i, Det var det rigtige, så vi blev strak inviteret på snak og kaffe, hvilket var ret hyggeligt.

Ingen kommentarer: