tirsdag, oktober 02, 2007

Steffen Jensen


I aften var vi til et foredrag med Steffen Jensen på Vesterbølle Efterskole. Steffen Jensen er, som en del måske er klar over, mellemøstkorrespondent for TV2. Det er altid interessant at se giraffen i levende live og ikke som sædvanlig via et filmcamera. Steffen Jensen underviser i øjeblikket på Journalisthøjskolen i Århus og var derfor i god tid i Himmerland så han fik set lidt af egnen når han nu alligevel var i Danmark, han bor normalt i Jerusalem.
Steffen Jensen fortalte om de fælder en journalist nemt falder i når pressen forsøges udnyttet/misbrugt af parterne i en konflikt, og konflikter er der jo nok af i Mellemøsten. Det varede da også lidt tid, på opfordring af en tilhører, inden Israel/Palæstinakonflikten blev bragt på bane, men det tror jeg var på beregning da der i virkeligheden er mange større konflikter i denne region. Det er som om vi i Danmark betragter mellemøstkonflikten som en konflikt mellem netop Israel og Palæstina.
Foredraget gav et fint indblik i en journalists vilkår i virkelige brændpunkter hvor Steffen Jensen kun på opfordring kom ind på de hændelser der må betegnes som risikofyldte.
Et foredrag på ca 100 mimutter vil nødvendigvis komme til at bestå af enkeltstående episoder og er naturligvis ikke et fuldstændigt billede af en journalists virke, men kan måske være med til ikke uden videre at betragte et indslag i TV for at være den absolutte sandhed men lige tænke på at journalister også er mennesker der i høj grad er med til påvirke vores opfattelse af sandheden, om ikke andet så, med valg af de 2 minutters indslag vi ser i TV.
Sejt at en efterskole i så lille et samfund kan præstere et tilhørertal så højt som på den gode side af 100.(pe)

Ingen kommentarer: